hits

Skal verden bli en god plass å leve i for alle, må folk begynne å bry seg og fanatikere må moderere seg...

En formiddagsfri før en lang dag og kveld, lagde rom for litt nytt engasjement :-) 

Vår verden er ikke så god å leve i for mange, enten det gjelder mennesker eller dyr. Når vi da har organisasjoner som skal kjempe for de svakeste, er det greit at disse organisasjonene moderer sine fanatikere. Om ikke, får de aldri opp et engasjement hos alle de som ikke bryr seg...

Jeg vet ikke om ''Fredrikstads'' støtte-hunder-organisasjon for et land i Balkan er en reell organisasjon eller om folk villig vekk betaler inn i en svindel. Jeg håper den er reell, i den delen av verden har hunder aldri hatt det godt, men så ille som det ble etter krigen i tiåret føre tusenårsskiftet, har det forhåpentligvis ikke vært tidligere i hvert fall. Hundene (og alt annet) trenger hjelp i størst mulig grad. Det blir støtte til hunder dette blogginnlegget skal dreie seg om.

At hunden er menneskets beste venn er noe de aller fleste kan si seg enig i. Er det en eneste annen skapning som uansett hvor ille det blir behandlet, fortsetter å være snill og lojal??.. Et rovdyr som er selvutslettende i nesten alle tilfeller? Er det noen andre skapninger som kan klare å nyte så barnslig godt når den har det godt? Jeg tror ikke det... De er rett og slett noen fantastiske skapninger som gir av hele seg, hele tiden!! :-) 

I alle år har jeg støttet dyrebeskyttelsen i Norge. Jeg tok selv i ung alder kontakt med organisasjonen, for jeg ville vite mer om de. Det samme har jeg gjort med andre liknende ideelle org. i ettertid jeg har viet støtte til. Engasjementet og ressursene som blir lagt ned er uvurderlige!! Dessverre er det noen fanatikere å finne på disse arenaene og, de som gjør at det blir splittelser også internt. Svært uheldig.

Morningens opplevelse med organisasjonen fra ''Fredrikstad''  ble ikke en hyggelig opplevelse. Et bilde lagt ut på facebook i går, med følgende tekst:

''Denne hunden lider. Dette er i en by ved navn Ljubija nær Banja Luka.

Vi ble kontaktet av Aida fra Sverige i håp om at vi vil kunne hjelpe til. Folk går forbi denne hunden uten å hjelpe. Hans bakbein er ødelagt og fulle av orm. Aidas bror er nede i Bosnia og har gitt hunden smertestillende og antibiotika idag. Han visste ikke hva mer som kunne gjøres eller hvem som skulle kontaktes.

Vi kontaktet dyrlegen Bojan nå og Mim Coop klinikken i Banja Luka vil kunne ta imot hunden kl 12.30 imorgen. Transporten er også avtalt.

Nå ber vi våre støttespillere igjen, de som kan overse noen kroner, om å stiller opp så vi kan betale til klinikken for behandling av denne stakkars hunden. Vi kunne ikke si nei til å stille opp, og han behøver akutt hjelp 😔

Den har ingen andre enn oss ''

Det er å håpe at det ikke er svindel, men at dyret faktisk får hjelp. Problemet oppsto da jeg kommenterte med et spørsmål om ikke det hadde vært bedre med en god avlivning da hunden er så hardt skadet og det senere mest sannsynlig blir et liv på gata igjen. Ingen kritikk til at folk faktisk bryr seg, tvert imot, men med en parallell til at dette er spørsmål også mennesker får om mennesker. Ikke lenge siden lege anbefalte at om min ene forelder får hjertestans, at gjenopplivning ikke bør finne sted. Agendaen hans er nok flerdelt, men fortsatt et valg jeg må ta en stilling til. Denne type valg er enklere å ta for et dyr. Vi er passe naive om vi tror at alle får det godt uansett for smertelig livet deres enn er.

For konkret denne hunden, om den ikke er reell vet vi at den i hvert fall representerer veldig mange andre like tilfeller, er sjansene små for adopsjon. Min tidligere venninne er ei som har betalt i dyre dommer for å redde et liv fra østlige Europa. Helt fantastisk for den hunden å oppleve et deilig liv i Norge. Med fingern i jorda, hvor mange av disse hundene i andre land kan og vil få plass hos oss? Ikke mange... Med det resultat at den enten blir satt i en overfylt kennel, eller sluppet tilbake på gaten hvor befolkningen har et syn på hunder som foie gras oppdrettere har av de stakkars stakkars gjessene...

Svaret fra organisasjonen var et angrep rett i strupen på meg. Det lot jeg være å svare på. Helt til en annen stakkar rolig formulerte en støtte til mitt innlegg. Organisasjonen fikk da kaffen skikkelig i vrangstrupen. Hvordan de klarte å finne noe å angripe denne personen på, det forstår jeg ikke, det var godt gjort! Men da svarte jeg. Ba de om å sjekke litt ut før de svarte, og heller tenke på det å virke samlende for kampen for disse dyrenes beste. 

Dere kan sikkert tenke dere hva som da kom, en representant på sosiale medier for en ideell organisasjon som heller burde få seg noen beroligende timer på en ekslusiv sofa. Jeg mistenker da dessverre at dette er svindlere, og at hunden kan ha blitt behandlet ille av de i forkant. For det er jo også hva dokumentarer dessverre live har vist oss.. Hva mennesker er i stand til for å tjene en liten slant... Får håpe det kun er en fanatisk medarbeider/leder.

Det nye personangrepet på oss to som hadde gitt en forsiktig kritikk i retning av avlivning, hvor jeg og hadde rost på generelt grunnlag de som kjemper kamper for de svakeste, inneholdt rett og slett litt galskap. Slikt svarer man bare ikke på.

Det er derfor med undring jeg lurer på om flere hadde hengt seg på etter hvert. For da jeg skulle sjekke ordrett alt som var blitt skrevet ifm forfatningen av dette innlegget, var kommentarene fjernet, og jeg hadde blitt fratatt min mulighet til å kommentere eller gi likes....

Verden har så mange tragedier og kriser, det er så mange mennesker og dyr som lider. Det er så viktig at vi alle engasjerer oss, at vi alle begynner å bry oss. Ikke bare om mobbing og utestenging eller reell faenskap i vårt lille mikrosamfunn, vi må også gidde å løfte øyebrynene utover. Sikkert flere med meg som ikke har anledning til å støtte med penger overalt, men, holdning, det holder i lange baner. 

Så er det å håpe at alle ideelle organisasjoner har noen engasjerte som kan modere de menneskene som faktisk frastøter seg støtte med sin fanatisme..

Velger å avslutte med bilde av Fotograf Øyvind Løkka, et bilde som minner meg om Baloo i Jungelboken av Disney. Akkurat som livet skal være, ta livet som det faller seg å le. Og Baloo, han var en inkluderende kar ;-) 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

enbloggomlivogsamfunn av Gro-Helen

enbloggomlivogsamfunn av Gro-Helen

47, Lørenskog

Heisann, 47 år og fortsatt like engasjert i rettferdighet og rettskaffenhet. Stort sett alltid et behov for å skape glede. I denne bloggen vil jeg by på mye av meg selv, samtidig som det jeg vil velge å skrive om settes i et perspektiv som skal kunne glede, bistå eller provosere andre. Med det evige målet om å kunne skape noe nyttig. Hyggelig om du velger å bli med meg på veien!! :-)

Kategorier

Arkiv